Charlotte Karlsen Juul Thomsen
1. januar:
Charlotte Karlsen Juul Thomsen er ansat som sognepræst i Tommerup Broholm pastorat
Da jeg i 2011 var flyttet til Tommerup Stationsby og havde fået min søn, fik jeg et brev fra sundhedsplejersken om at møde til undersøgelse i Knarreborg. Jeg anede ikke, hvor Knarreborg lå. Jeg granskede et kort. Men jeg kunne ikke finde byen Knarreborg. Lidt flov over min mangel på geografisk orientering ringede jeg og fortalte, at jeg simpelthen ikke vidste, hvor jeg skulle møde op.
Knarreborg viste sig at være Tommerup by, som ligger i Tommerup sogn. Selv i offentlige papirer kaldes byen for Knarreborg. Min næste mageløse opdagelse var, at Broholm Kirke ikke er en kirke, der hører til Herregården Broholm på Østfyn. Den ligger i Tommerup Stationsby. Broholm og Tommerup er de anvendte stednavne internt i kirken, men for sognebørnene er den gængse betegnelse Knarreborg og Stationsbyen. Skolen i Stationsbyen hedder Tallerup – bare for ikke at gøre det alt for nemt.
Det glæder mig, at jeg har 10 års forspring i at finde rundt i de officielle og uofficielle stednavne i lokalområdet, hvor jeg virker som præst.
Selv er jeg født og vokset op på Østfyn. I 2005 blev jeg cand. theol. fra Aarhus Universitet med et speciale om religionsmøder. Jeg har arbejdet som forskningsassistent for landets eneste professor i missionsteologi på Aarhus Universitet. Jeg er selv vokset op i en økumenisk familie.
For år tilbage havde jeg den fornøjelse at assistere Birgitte Graakjær Hjort, lederen af FkUV i Aarhus, med hendes post. doc. om frivillighedskultur i Folkekirken. Hun har som underviser været en stor inspiration på teologistudiet.
I seks år var jeg ansat i landets eneste nationale center for frivillighed, Center for frivilligt socialt arbejde, der hører under Social- og Indenrigsministeriet, hvor jeg var koordinator for Landssekretariatet Projekt Frivillig, som var en del af regeringens Civilsamfundsstrategi i 2010. Siden blev jeg projektleder på CFSA med Integration under Civilsamfundet bygger bro.
I godt 12 år har jeg fungeret som sognepræst i hovedsageligt by-sogne og enkelte landsogne på. Håndtering af frivillige, glæden ved at sidde i menighedsrådet og modtagelse af nydanskere er nogle af de områder, der ligger mig på sinde. Jeg slapper af ved at gå i kirke.