Magasinet folk&kirke 2022: Fremtiden står og falder med håbet
Det nye nummer af folk&kirke er på gaden – brug det til at komme i kontakt med nogle af de mange mennesker, der ikke bruger kirken i øjeblikket.
Af Malene Bjerre, redaktør
Ukraine, klimaet, corona. Der er nok at bekymre sig om i øjeblikket, når det gælder fremtiden. Så hvordan bærer vi os ad med at fastholde håbet og arbejde aktivt på at skabe en god fremtid, samtidig med at vi ser i øjnene, at vi ikke kan styre og kontrollere noget som helst?
Det handler det nye nummer af folk&kirke om. Folk&kirke er folkekirkens årlige magasin, der henvender sig til unge mellem 22 og 35, der ikke kommer særlig meget i kirke.
En række eksperter giver deres bud på verden anno 2050. En mand fortæller om, hvordan det er at leve med den viden, at han inden for en overskuelig årrække vil blive dement og dø. En flygtning fra Iran, der i dag har uddannet sig til psykolog, beskriver, hvor svært det er for hende at have helt banale fremtidsdrømme om familie og barn. En fodboldtræner forklarer, hvordan det er en del af forberedelsen til en kamp at indstille sig på det uforudsigelige. Og en præst giver sjælesorg til en ung journalist, der sørger over at lægge fortiden bag sig.
Mød blandt andet arkitekt Ane Cortzen, fodboldtræner Troels Bech og psykolog Mozhdeh Ghasemiyani.
Brug magasinet aktivt
Det er vigtigt, at folkekirken ikke kun kommunikerer til dem, der allerede bruger kirken og kommer til gudstjeneste og andre arrangementer, men også til de mange medlemmer, der sjældent eller aldrig kommer i tanke om, at der er noget at hente i kirken.
Derfor håber vi, at I i sognene også kan se pointen i at bruge magasinet, når I henvender jer til de mennesker, I gerne vil i kontakt med, men ikke har så godt fat i endnu.
Det trykte magasin er gratis og uddeles blandt andet på cafeer, kulturinstitutioner, biblioteker og uddannelsesinstitutioner. Og desuden ligger alle artiklerne på folk&kirkes hjemmeside – klar til at blive delt på Facebook.
I ressourcebanken er der eksempler på hvordan magasinet kan bruges til samtalesaloner, studiekredse, på biblioteker, på højskoler, i danskundervisningen m.m.
I folk&kirke 2022 ’Fremtiden’ kan du fx læse om: